Μήνυμα προέδρου 

Καλωσορίσατε στον διαδικτυακό τόπο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στον οποίο μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών καθώς και για τις λειτουργίες και δραστηριότητες του Τμήματος.

  1. Τμήμα
  2. Χαιρετισμός Προέδρου

ΘεόδωροςΤο Τμήμα ιδρύθηκε το 1996 με το Προεδρικό Διάταγμα 364 και υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του το ακαδημαϊκό έτος 1998 – 1999. Σκοπός του Tμήματος είναι η προαγωγή της οικονομικής επιστήμης μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας.

Το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος περιλαμβάνει τόσο μαθήματα βάσης (όπως είναι η μικροοικονομική και μακροοικονομική θεωρία, τα δημόσια οικονομικά, η βιομηχανική οργάνωση, οι ποσοτικές μέθοδοι, η λογιστική), όσο και μαθήματα κατεύθυνσης (διεθνή οικονομικά, χρηματοοικονομικά, επιχειρηματικότητα, ιστορία οικονομικών θεωριών, οικονομική ανάπτυξη και μεγέθυνση κτλ) τα οποία παρέχουν στους φοιτητές όλα τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο και να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να πραγματοποιήσουν μέρος των σπουδών τους στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος ERASMUS+ και/ή να συμμετέχουν σε προγράμματα πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος στοχεύει στην περαιτέρω εξειδίκευση των φοιτητών προσφέροντας δυο κατευθύνσεις σε θέματα αιχμής  α) την οικονομετρία και ανάλυση δεδομένων και β) την οικονομική ανάλυση και πολιτική. Τέλος, το Τμήμα προσφέρει πρόγραμμα διδακτορικών και μεταδιδακτορικών σπουδών στα οικονομικά ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα για τη διεξαγωγή ακαδημαϊκής έρευνας.

Εκ μέρους όλου του διδακτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού του Τμήματος, σας καλωσορίζω στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και σας εύχομαι καλή επιτυχία στις σπουδές σας!

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
Θεόδωρος Σίμος