Ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Τμήμα Οικονομικών σπουδών προσφέρουν μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν τη φοίτηση, τη διαβίωση και την κοινωνικότητα των φοιτητών.

  1. Τμήμα
  2. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Εξ' αποστάσεως εκπαίδευση

Πρόγραμμα της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης «Γνώση χωρίς σύνορα – Νέες ευκαιρίες» του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

On line Δηλώσεις μαθημάτων (Φοιτητολόγιο)

Tο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δίνει σε χρήση το πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα χρήσης του Φοιτητολογίου από τους φοιτητές. Η εφαρμογή STUDENTS WEB έχει ως στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των φοιτητών δίνοντάς τους τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω του INTERNET σε διάφορες υπηρεσίες των Γραμματειών.

Απόκτηση φοιτητικής ταυτότητας / πάσο

Από τις 24/09/2012 οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για έκδοση νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας.

Επιλογές / Δηλώσεις Συγγραμμάτων

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή υπηρεσία για την άμεση και ολοκληρωμένη παροχή των Συγγραμμάτων των προπτυχιακών φοιτητών των Πανεπιστημίων, των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) της επικράτειας καθώς και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.).

e-course / Δικτυακός τόπος ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης

Το σύστημα ECOURSE υποστηρίζεται απο το έργο ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Webmail

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προσφέρει στους φοιτητές και στα μέλη της ακαδημαϊκής του κοινότητας νέες σύγχρονες υπηρεσίες διαχείρισης δικτυακών λογαριασμών (Identity Management), σε συνεργασία με το Ελληνικό Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο GUnet.

Υπηρεσία διακομιστή μεσολάβησης (Proxy Server)

Ο proxy/caching εξυπηρετητής είναι μια διαδικασία η οποία ανασύρει σελίδες από το Internet και τις αποθηκεύει ώστε να είναι διαθέσιμες αργότερα από τον ίδιο ή από άλλους χρήστες που θα τις αναζητήσουν.

Κεντρική βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη, ως απαραίτητη μονάδα στην επίτευξη της αποστολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρέχει πρόσβαση στη γνώση για τη στήριξη των προγραμμάτων διδασκαλίας, έρευνας και προσφοράς υπηρεσιών στην κοινωνία.

e-Enoikiazetai

Είναι μια υπηρεσία που προσφέρεται από το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων(ΚεΔΔ) και αφορά την παρουσίαση πληροφοριών για την ευρεση στέγης στην περιοχή των Ιωαννίνων και είναι διαθέσιμη για τους φοιτητές και για τα μέλη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η καταχώρηση ανακοινώσεων σε αυτό το δικτυακό τόπο γίνεται δωρεάν.