Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας με κύριο άξονα περιεχομένου την κοινωνική πολιτική και κοινωνιολογία & κοινωνική-κοινωνιολογική θεωρία φάνταζε αρχικά ουτοπική ως προς την επίτευξη μακροβιότητας. Παρόλα αυτά, αποδείχθηκε επιτυχημένη καθώς κάλυψε με σοβαρότητα, εγκυρότητα και συνέπεια ένα σημαντικό κενό στην ελληνική διαδικτυακή πραγματικότητα: έναν κόμβο, μέσα από τον οποίο οι κοινωνικές επιστημόνισσες και κοινωνικοί επιστήμονες θα μπορούν να ενημερώνονται για ευκαιρίες απασχόλησης και διά βίου μάθησης αλλά παράλληλα να αντλούν (μέσω επιστημονικά έγκυρης αρθρογραφίας) υλικό για τις δικές τους μελέτες, εκπονήσεις αλλά και ερευνητικές ανάγκες.

Μέσα σε αυτά τα 10 έτη λειτουργίας, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα σημείο αναφοράς – σημείο “συνάντησης” για ανθρώπους με κοινά επιστημονικά ενδιαφέροντα, που επιθυμούν να δουν πέρα από την ειδησεογραφική ατζέντα και να κατανοήσουν καλύτερα την πολύπλευρη κοινωνική πραγματικότητα. Οι συνέργειες, η αλληλοϋποστήριξη, οι κριτικοί σχολιασμοί δεν απουσίαζαν καθόλου – και είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες για κάθε μήνυμα/σχόλιο/αλληλεπίδραση/ενθάρρυνση.

Συνεχίζοντας από αυτό το τελευταίο σημείο, η μεγαλύτερη επιδίωξη μας είναι να ισχυροποιήσουμε τον επιστημονικό διάλογο (επιστημονικό “forum”) με ολοένα και περισσότερη αρθρογραφία, με τοποθετήσεις για επίκαιρα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με νέες συμβολές στο πεδίο της βάσης δεδομένων επιστημονικής αρθρογραφίας.
Εντός των επόμενων ετών θα θέλαμε, ακόμη, να επεκτείνουμε τις δυνατότητες και ευκαιρίες Ανοικτής Πρόσβασης (ΑΠ) στην επιστημονική γνώση – που αποτελεί βασικό οδικό μας χάρτη – μέσω της δημοσίευσης και διάχυσης ερευνητικών αποτελεσμάτων, την ισχυροποίηση της πληροφόρησης για σημαντικές πρωτοβουλίες και προγράμματα κοινωνικής πολιτικής και την παρουσίαση εκθέσεων και εργαλείων που έχουν εκπονήσει σημαντικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών με αποδέκτες/αποδέκτριες επαγγελματίες της πρώτης γραμμής.

Η σύντομη αυτή ανασκόπηση, δεν συνιστά πλήρη παρουσίαση των επιτευγμάτων και του αντίκτυπού μας στον χώρο των κοινωνικών επιστημών. Δεν θα πρέπει να αμελήσω να αναφερθώ στην πολύ σημαντική δουλειά που έχουμε πραγματοποιήσει για την ανάδειξη της “φωνής” των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, της παρουσίασης κρίσιμων θεμάτων κοινωνικής πολιτικής από ευρωπαϊκούς φορείς και θεσμικά όργανα της Ε.Ε., αλλά και το εύρος της αρθρογραφίας μας, που καθιστά το SocialPolicy ένα επιστημονικό site για τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

 


Πληροφορίες ανακοίνωσης

Συντάκτης: Γραμματεία

Αφορά

Σημαντική ημερομηνία

Στοιχεία επικοινωνίας

10 χρόνια SocialPolicy

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Σχετικά αρχεία:


Εικόνες ανακοίνωσης