Παρακαλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές να κάνουν u-register με τους Αριθμούς Μητρώου που αναφέρονται στην Βεβαίωση Σπουδών που λάβανε στο μαιλ τους. Αν σας βγάλει μήνυμα ότι έχετε ήδη λογαριασμό, είστε εντάξει και προχωράτε στην επιβεβαίωση της δημιουργίας του mail σας.

Σε περίπτωση που δεν έχει δημιουργηθεί λογαριασμός e-mail στο Πανεπιστήμιο θα περιμένετε ως την επόμενη μέρα και θα το τσεκάρετε μετά τις 12 το μεσημέρι. Το e-mail σας θα έχει τη μορφή: ec0 και ο Αριθμός Μητρώου@uoi.gr.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σας παρακαλούμε να μην προβείτε στην αίτηση για Ακαδημαϊκή Ταυτότητα (ΠΑΣΟ). Θα ακολουθήσει ανακοίνωση από τη Γραμματεία για την έναρξη των αιτήσεων.

 

   Οδηγίες Ενεργοποίησης Ιδρυματικού Λογαριασμού Φοιτητή
Ο ιδρυματικός λογαριασμός φοιτητή είναι απαραίτητος για την πρόσβαση στις ιδρυματικές ακαδημαϊκές υπηρεσίες όπως το φοιτητολόγιο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, η ακαδημαϊκή ταυτότητα, το σύστημα Εύδοξος, κ.α. Η ενεργοποίηση του ιδρυματικού λογαριασμού γίνεται μέσω της υπηρεσίας Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (https://uregister.uoi.gr/) μία και μοναδική φορά.

Πριν συνδεθείτε στην υπηρεσία αυτή, παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε στη Γραμματεία του Τμήματος ότι τα στοιχεία σας είναι σωστά καταχωρημένα (κινητό τηλέφωνο, προσωπικό email, ΑΜΚΑ, ημερομηνία γέννησης). Σε περίπτωση διόρθωσης κάποιων από τα προσωπικά στοιχεία, τότε η σύνδεση στην υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα.

Στη συνέχεια, επισκεφθείτε την υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (https://uregister.uoi.gr/) και ακολουθήστε τη διαδικασία ενεργοποίησης βήμα-βήμα. Στο τρίτο βήμα της διαδικασίας θα ενημερωθείτε για το όνομα χρήστη (Username) ενώ στο τέταρτο και τελευταίο βήμα θα δημιουργήσετε τον μυστικό κωδικό πρόσβασης (Password) που επιθυμείτε. Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε στο σύνδεσμο: https://www.uoi.gr/wp-content/uploads/2018/09/Odigies-PI-METABASH_17-9-2015.pdf .

Το όνομα χρήστη δεν μπορεί να αλλάξει, είναι πάντα το πρόθεμα του Τμήματος και ο Αριθμός μητρώου του/της φοιτητή/τριας (ec0…….). Ο κωδικός πρόσβασης είναι δυνατόν να αλλάξει μέσω της υπηρεσίας Διαχείρισης Κωδικού Χρήστη (https://mypassword.uoi.gr/). Η Υπηρεσία Διαχείρισης Κωδικού Χρήστη δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη, οποιαδήποτε στιγμή:

§   να ανακτήσει την πρόσβαση σε περίπτωση που δεν θυμάται τον κωδικό πρόσβασής του, ακολουθώντας το σύνδεσμο «Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου».

§   να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του ιδρυματικού του λογαριασμού, αφού συνδεθεί στο λογαριασμό του, ακολουθώντας το σύνδεσμο «Αλλαγή του Κωδικού μου»

§   να καταχωρίσει τα στοιχεία επικοινωνίας του μέσω των οποίων  μπορεί να γίνει μελλοντικά η ανάκτηση πρόσβασης (σε περίπτωση απώλειας του κωδικού πρόσβασης), αφού συνδεθεί στο λογαριασμό του, ακολουθώντας το σύνδεσμο «Καταχώριση στοιχείων».

Για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές ιδρυματικές υπηρεσίες, με χρήση του ιδρυματικού λογαριασμού, ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

1.             ecourse: http://ecourse.uoi.gr/

2.             Microsoft Office 365: https://www.uoi.gr/wp-content/uploads/2020/01/odigies-microsoft-office-365.pdf

3.             MS Teams: https://www.uoi.gr/wp-content/uploads/2020/03/odigos-xrisis-teams.pdf

4.             Φοιτητολόγιο: https://classweb.uoi.gr

5.             Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: email.uoi.gr

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημιουργείται αυτόματα είναι της μορφής username@uoi.gr (όπου username το όνομα χρήστη του Ιδρυματικού Λογαριασμού που ενεργοποιήσατε). Στη κεντρική σελίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπάρχει στη γρήγορη πρόσβαση ο σύνδεσμος: Νέο Email της υπηρεσίας G-Suite

6.             Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας: https://academicid.minedu.gov.gr

7.             Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συγγραμμάτων (ΕΥΔΟΞΟΣ): https://eudoxus.gr


Πληροφορίες ανακοίνωσης

Συντάκτης: Γραμματεία

Αφορά: Φοιτητές

Σημαντική ημερομηνία

Στοιχεία επικοινωνίας

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Σχετικά αρχεία:


Εικόνες ανακοίνωσης