Η πρωτοβουλία Make Our Planet Great Again, που ξεκίνησε στις 2 Ιουνίου 2017 από τον Γάλλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στοχεύει στην προσέλκυση στη Γαλλία, ξένων ερευνητών  που εργάζονται για το περιβάλλον και το κλίμα. Μετά την επιτυχία προηγούμενων δημοσιεύσεων, το 2018, το 2019 και το 2020, μια νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή έως τις 10 Μαΐου 2021 με στόχο να υποδεχτεί στη Γαλλία μεταδιδακτορικούς ερευνητές που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια ερευνητική παραμονή 12 μηνών για να εργαστούν σε ένα θέμα που εμπίπτει στην προσέγγιση του “Une seule santé/One Health”.

Οι ερευνητές πρέπει:

– να είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου (διάστημα απόκτησης μικρότερο των 5 ετών) κατά την ημερομηνία υποβολής του φακέλου,

– να μην είναι Γάλλοι υπήκοοι,

– να μην έχουν διαμείνει στη Γαλλία μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Η έναρξη της ερευνητικής διαμονής στη Γαλλία πρέπει να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2022. Στο πλαίσιο αυτής της πρόσκλησης, θα απονεμηθούν 40 υποτροφίες, συμπεριλαμβανομένων 7 ειδικών υποτροφιών για βραβευθέντες από την υποσαχάρια Αφρική (εκτός της Νότιας Αφρικής).

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων η οποία προσδιορίζει συγκεκριμένα το ευρύ επιστημονικό πεδίο των αναμενόμενων υποψηφίων, δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Campus France:

– στα Γαλλικά: https://www.campusfrance.org/fr/financement-de-bourses-de-sejour-de-recherche-pour-les-jeunes-chercheurs

– στα Αγγλικά: https://www.campusfrance.org/en/visiting-fellowship-program-for-young-researchers-mopga-4


Πληροφορίες ανακοίνωσης

Συντάκτης: Γραμματεία

Αφορά: Φοιτητές

Σημαντική ημερομηνία

Στοιχεία επικοινωνίας

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Σχετικά αρχεία:
appel-a-candidature-mopga-2021.pdf
prosklisi-ypovolis-ypopsifiotitas-mopga.pdf


Εικόνες ανακοίνωσης