«Παίζω Κάνοντας Θέατρο»

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της Ερασιτεχνικής Σκηνής για τη θεατρική περίοδο 2021. Η 39η χρονιά του Θεάτρου ξεκινάει με μότο το «Παίζω Κάνοντας Θέατρο», έχοντας ως φιλοσοφία ότι το Θέατρο είναι ένας ανοιχτός χώρος για όλους όπου η δημιουργία, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η έκφραση καιη εκπαίδευση είναι βασικά συστατικά του. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στοχεύει σε μια υψηλού επιπέδου θεατρική εκπαιδευτική διαδικασία όπου η μάθηση μετατρέπεται σε ένα όμορφο ταξίδι στη χώρα της φαντασίας και της δημιουργίας, το οποίο εν δυνάμει θα οδηγήσει σε παραστάσεις και συναφείς παραστατικές δράσεις της Ερασιτεχνικής Σκηνής στο τέλος της χειμερινής θεατρικής περιόδου.

Στα πλαίσια της νέας καλλιτεχνικής στρατηγικής του ΔΗΠΕΘΕ η φοιτητική φωνή του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων αποτελεί βασικό κομμάτι της θεατρικής εμπειρίας. Θεματικές που άπτονται σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων και βρίσκονται στην καθημερινότητα της φοιτητικής ζωής δεν μπορούν να αφήσουν αμέτοχο το θέατρο. Το ΔΗΠΕΘΕ με την συνεργασία έμπειρων θεατρολόγων θα ερευνήσουν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων σύγχρονους προβληματισμούς της νέας γενιάς τους οποίους και θα φέρουν με θεατρικούς όρους επί σκηνής.

Επίσης στους χώρους της Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ θα αναπτυχθούν τα εξής τμήματα:  Παιδικό για ηλικίες 4-7, Παιδικό για ηλικίες 8-12, Εφηβικό για ηλικίες 12-18, Ενηλίκων για άνω των 18 (απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο τμήμα ενηλίκων να έχουν ολοκληρώσει τις σχολικές υποχρεώσεις) και τμήμα ΑΜΕΑ. Σχετικά με την αίτηση συμμετοχής, το χρόνο, τον τόπο διεξαγωγής, αλλά και το κόστος των τμημάτων επισκεφτείτε τον ιστότοπο του ΔΗΠΕΘΕ https://www.dipetheioannina.eu ή επικοινωνείτε στα τηλ. του ΔΗΠΕΘΕ 2651025670 και 2651073233, ώρες 9:00’-15:00’ ή μέσω e-mail και ergastiriadipethei@gmail.com .

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Ερασιτεχνικής Σκηνής θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 που ισχύουν την κάθε χρονική στιγμή. Σε περίπτωση που υπάρξει λόγος ανωτέρας βίας τα μαθήματα θα συνεχιστούν διαδικτυακά.

 

 

 


Πληροφορίες ανακοίνωσης

Συντάκτης: Γραμματεία

Αφορά: Όλους, Φοιτητές

Σημαντική ημερομηνία

Στοιχεία επικοινωνίας

ergastiriadipethei@gmail.com
ΔΗΠΕΘΕ: 2651025670 και 2651073233

Σχετικοί σύνδεσμοι:
https://www.dipetheioannina.eu/

Σχετικά αρχεία:
panepistimio-erasitechniki-skini-dipethi-2021-22.docx


Εικόνες ανακοίνωσης