Το πρόγραμμα «WOMENTORS: Ενδυνάμωση Νέων Γυναικών» υλοποιείται από το ίδρυμα Λαμπράκη και εταίρο τη ΜΚΟ «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ» για τρίτη συνεχή χρονιά.

Το WOMENTORS είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην πολύπλευρη ενδυνάμωση νέων γυναικών μέσω εκπαίδευσης και ανάπτυξης ικανοτήτων για μεγαλύτερη συμμετοχή, λήψη αποφάσεων, δύναμη και δράση, ώστε να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους σε σχέση με την οικονομική τους δραστηριότητα, τον δημόσιο/πολιτικό χώρο που έχουν στη διάθεσή τους, την εναρμόνιση του επαγγελματικού με τον προσωπικό χρόνο, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εργασία, στην υγεία και σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Ο δείκτης ισότητας φύλων 2020 κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της ΕΕ-28, καθώς υπάρχει χάσμα αμοιβής και δυσμενέστεροι όροι εργασίας εις βάρος των γυναικών. Επιπλέον, η πρόσβαση γυναικών σε κέντρα λήψης αποφάσεων είναι περιορισμένη, η φροντίδα του σπιτιού και των οικείων τη βαρύνει δυσανάλογα και η βία κατά των γυναικών, ιδιαίτερα στην εποχή μας, έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις.

Το πρόγραμμα είναι δομημένο σε 4 θεματικές, οι οποίες αφορούν την εκπαίδευση των γυναικών σχετικά με :

•             τα δικαιώματά τους, το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, τους μηχανισμούς και τις δομές προάσπισής τους και την ικανότητά τους για συνηγορία

•             την καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης, της αυτοπεποίθησης και της ψυχικής και σωματικής τους υγείας, καθώς και την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

•             την καλλιέργεια της επιχειρηματικής τους σκέψης, την ενίσχυση της συμμετοχής τους σε κέντρα λήψης αποφάσεων και σε υψηλόβαθμες θέσεις και την εναρμόνιση επαγγελματικού και προσωπικού/οικογενειακού χρόνου

•             την ενίσχυση της συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας, την επίτευξη του στόχου ίσης αμοιβής για ίση εργασία κα την προστασία της μητρότητας, αλλά και τη μη ανακοπή ή επιβράδυνση της επαγγελματικής πορείας και δυναμικής της γυναίκας εξαιτίας αυτής.

Οι προαναφερθείσες θεματικές αναπτύσσονται σε 10 σεμινάρια διάρκειας περίπου 3 ωρών το καθένα σε διάστημα 8 μηνών. Τα σεμινάρια δεν επιφέρουν καμία οικονομική επιβάρυνση για τις συμμετέχουσες και προσφέρονται διά ζώσης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και διαδικτυακά, προκειμένου να συμπεριληφθούν όλες οι νέες γυναίκες ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής της.

Καθώς τα Πανεπιστήμια αποτελούν κατ΄ εξοχήν χώρο πνευματικών ζυμώσεων και δυνάμει μοχλό κοινωνικής αλλαγής, θα παρακαλούσαμε να κοινοποιήσετε την πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις φοιτήτριές σας. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό οι γυναίκες από νεαρή ηλικία, να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν στερεότυπα που αφορούν την έμφυλη ταυτότητά τους και να θέτουν τις βάσεις που θα τις βοηθήσουν να αξιοποιήσουν πλήρως τη δυναμική τους και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά ενδεχόμενα εμπόδια και δυσκολίες.

Παρακάτω θα βρείτε τον σύνδεσμο που οδηγεί  στη φόρμα συμμετοχής την οποία μπορούν να συμπληρώσουν οι φοιτήτριες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια του προγράμματος. Επίσης, επισυνάπτεται αρχείο, το οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε για την προώθηση του προγράμματος, καθώς και κάρτα με ενεργό QR που οδηγεί απευθείας τις ενδιαφερόμενες στην αίτηση συμμετοχής και το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις αναρτήσεις σας.

 

 

 

 

 


Πληροφορίες ανακοίνωσης

Συντάκτης: Γραμματεία

Αφορά: Φοιτητές

Σημαντική ημερομηνία

Στοιχεία επικοινωνίας

Μάρω Γούναρη
Διαχειρίστρια προγραμμάτων
e-mail στο info@womentors.gr
https://www.lrf.gr/
Ίδρυμα Λαμπράκη

Τηλ.: 210 3626150 (203)

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Σχετικά αρχεία:
prosklisi-symmetochis-sta-dorean-seminaria-endynamosis-neon-gynaikon-toy-womentors-2022.pdf


Εικόνες ανακοίνωσης